-
Програма-передумова щодо облаштування території, стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування, а також заходів щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок
-
Програма-передумова щодо планування та стану комунікацій (вентиляції, водопроводів водопостачання та водовідведення, електро- та газопостачання, освітлення тощо)
-
Програма-передумова щодо безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами
-
Програма-передумова щодо чистоти поверхонь, процедур прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень та інших поверхонь
-
Програма-передумова щодо здоров’я та гігієни персоналу
-
Програма-передумова щодо поводження з відходами та сміттям, їх збору та видалення з потужності
-
Програма-передумова щодо контролю за шкідниками
-
Програма-передумова щодо безпечного зберігання та використання токсичних сполук і речовин
-
Програма-передумова щодо специфікації та контролю постачальників
-
Програма-передумова щодо зберігання сировини, матеріалів та готової продукції
-
Програма-передумова щодо контролю технологічних процесів
-
Програма-передумова щодо маркування харчових продуктів та інформування споживачів
-
Програма-передумова. Щодо належного планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень