НАССР

2

Нормативно-правова база НАССР

Закони України

1. Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (23 грудня 1997 року № 771/97-ВР)

2. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» (18 травня 2017 року № 2042-VIII)

3. Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (6 грудня 2018 року № 2639-VIII)

4. Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 № 375-VI

5. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу (21 жовтня 2021 року № 1822-IX)


Постанови

6. Постанова КМУ «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» від 2 лютого 2011 р. № 116

7. Постанова КМУ «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» від 31 жовтня 2018 р. № 896

8 Постанова КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24 березня 2021 р. № 305

9. Постанова КМУ «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178

10. Постанова КМУ «Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу» від 14 вересня 2020 р. № 822

11. Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань публічних закупівель» від 4 липня 2023 р. № 677


Накази

12. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» (зі змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015)

13. Наказ МОЗ України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних оглядів працівників окремих професій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення та може привести до поширення інфекційних хвороб»

14. Спільний наказ МОН і МОЗ України від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 р. за № 523/12397

15. Наказ Мінагрополітики від 10.02.2016 №39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам»

16. Наказ МОН і МОЗ від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах»

17. Наказ МОЗ України від 17.03.2011 № 145 «Державні санітарні норми та правила утримання території населених місць» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2011 року за № 457/19195)

18. Наказ МОЗ України «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» від 24.03.2016 № 234 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016р. за № 563/28693

19. Наказ Мінекономіки від 17.11.2020 № 2347 «Про впровадження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»

20. Наказ МОЗ України «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти» від 25.09.2020 № 2205

21. Наказ МЕРТУ «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» від 03.12.20 №2532


Державні санітарні норми та правила

22. «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10)

23. ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Національний стандарт України. Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (На заміну ДСТУ ISO 22000:2007)

24. ДБН В.2.2-4:2018 Заклади дошкільної освіти, ДБН В.2.2-3-2018 Заклади освіти

Останні оголошення та події ліцею
Новини ліцею
16 вересня
Про проведення бібліотечних занять для учнів 1-х класів «Книга – джерело знань»
16 вересня
Разом до Олімпу: спорт, єдність, сила!
11 вересня
Заняття "Місце праці та професії в житті людини"
10 вересня
Грамотність – ключ до успішного майбутнього
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування