НАССР

2

Нормативно-правова база НАССР

Закони України

1. Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (23 грудня 1997 року № 771/97-ВР)

2. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» (18 травня 2017 року № 2042-VIII)

3. Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (6 грудня 2018 року № 2639-VIII)

4. Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 № 375-VI

5. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу (21 жовтня 2021 року № 1822-IX)


Постанови

6. Постанова КМУ «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» від 2 лютого 2011 р. № 116

7. Постанова КМУ «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» від 31 жовтня 2018 р. № 896

8 Постанова КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24 березня 2021 р. № 305

9. Постанова КМУ «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178

10. Постанова КМУ «Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу» від 14 вересня 2020 р. № 822

11. Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань публічних закупівель» від 4 липня 2023 р. № 677


Накази

12. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» (зі змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015)

13. Наказ МОЗ України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних оглядів працівників окремих професій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення та може привести до поширення інфекційних хвороб»

14. Спільний наказ МОН і МОЗ України від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 р. за № 523/12397

15. Наказ Мінагрополітики від 10.02.2016 №39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам»

16. Наказ МОН і МОЗ від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах»

17. Наказ МОЗ України від 17.03.2011 № 145 «Державні санітарні норми та правила утримання території населених місць» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2011 року за № 457/19195)

18. Наказ МОЗ України «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» від 24.03.2016 № 234 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016р. за № 563/28693

19. Наказ Мінекономіки від 17.11.2020 № 2347 «Про впровадження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»

20. Наказ МОЗ України «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти» від 25.09.2020 № 2205

21. Наказ МЕРТУ «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» від 03.12.20 №2532


Державні санітарні норми та правила

22. «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10)

23. ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Національний стандарт України. Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (На заміну ДСТУ ISO 22000:2007)

24. ДБН В.2.2-4:2018 Заклади дошкільної освіти, ДБН В.2.2-3-2018 Заклади освіти

Останні оголошення та події ліцею
Новини ліцею
10 жовтня
Пізнаємо свої цінності
09 жовтня
Вибори Голови Ради лідерів Броварського ліцею № 11
09 жовтня
Справжній патріот той, хто знає історію своєї країни, готовий до її захисту та несе відповідність за майбутнє України
08 жовтня
Низький уклін Вам, вчителі!
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування