Організація харчування у Броварському ліцеї No 11 здійснюється з
дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та
законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів,
з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу
небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Приготування готових страв будується на забезпечені відповідності
енергетичної цінності раціону харчування та норм харчування відповідно
віковим категоріям і дотриманні оптимального режиму харчування, тобто
фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.
Кількість прийомів їжі встановлюється залежно від віку здобувачів
освіти, розпорядку дня та режиму харчування. Для Центру розвитку дитини 3-х
разове харчування – сніданок, обід, вечеря. Для здобувачів освіти ліцею 3-х разове харчування – сніданок, обід, підвечірок.
Харчування здобувачів освіти проводиться згідно норм харчування, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 No 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та у відповідності до чотиритижневого меню, асортименту забезпечення сезонними продуктами, погоджених із Держпродспоживслужбою міста, а для учнів Броварського ліцею No 11 із застосуванням форми організації мультипрофільного харчування – Дабл-меню.
Збір заявок щодо вибору страв на сніданок за формою мультипрофільного харчування «Дабл-меню» здійснювалось через анкету учнів за допомогою Google Форми, а приготування страв за технологічними картками з урахуванням кількості страв на мультипрофільне харчування – за графіком, згідно норм на кожного учня.
Запропоноване дабл-меню складене з використанням сучасних рецептур зі збірників рецептур страв, а також підходів у формуванні культури здорового харчування у здобувачів освіти, як наскрізної компетенції Нової української школи:
- Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладів авт. Євгена Клопотенко,
- Львів, Літопис, 2020.
- Збірник рецептур страв, кулінарних виробів і напоїв (технологічних карт) для харчування дітей шкільного віку для закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та закладів сфери оціального захисту / за заг. ред. А.А. Мазаракі. – Київ : нац. торг.-екон. ун-т, 2001.
- «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», 2019 року видання, погоджений (затверджений) висновком санітарно-епідеміологічної експертизи від 20.12.2018 No 602-123-20.2/50023. Розроблене меню є збалансованим та насиченим необхідною кількістю
білків, жирів, вуглеводів та вітамінів. Збалансоване та корисне харчування мотивує учнів не тільки відвідувати школу, але і навчатися краще.
Фінансування процесу харчування у Броварському ліцеї No11 відбувається за рахунок – батьківських коштів.
Облік харчування, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією закладу та медичною сестрою, також щоденно здійснюється обов’язковий бракераж сирої та готової продукції. Страви завжди подаються свіжими та гарячими.